כנסים

כנס: אחריות אזרחית בגין נזקי פריצת אבטח מידע

הכנס התקיים ביום שני, כט באייר תשפ"ב, 30.5.22, בהשתתפות דיינים בכירים וחוקרים - הרב ד"ר איתמר ורהפטיג, הרב ד"ר עדו רכניץ, הרב ד"ר יהודה אלטשולר, הרב אהרן פלדמן, ד"ר עומרי רחום-טווייג.

צפו בסרטוני והרצאות הכנס והמשפט המבוים באתר ערוץ "חוק ומשפט - המשפט העברי".

תמונות מהכנס:

ההזמנה לכנס.

כתב תביעה.

כתב הגנה.

כנס: צדק חלוקתי בינלאומי בחיסוני קורונה (24.05.21).

מאמר המסכם את הכנס

כנס הקליניקות השנתי 2021- הקליניקות מובילות את ההתמודדות החברתית עם הקורונה

במסגרת הכנס השנתי של מערך הקליניקות שעסק בתרומת הקליניקות לטיפול באתגרים החברתיים שהביאה עימה הקורונה,

הציגה ד"ר שפרה מישלוב, מנהלת הקליניקה לסיוע אזרחי על פי המשפט העברי, את האופן שבו הקליניקה מסייעת לעובדים שזכויותיהם נפגעו בתקופת הקורונה -

החל מפגיעה בתנאי ההעסקה ועד לפיטורין שלא כדין.

הקליניקה מקבלת בתקופה זו פניות רבות בתחום זה,

והיא מתמקדת בטיפול במגזר הדתי והחרדי אשר מעוניינים להביא את הסכסוכים ביניהם להכרעה בפני בתי דין לממונות הפוסקים על פי ההלכה.

קישור לסרטון:  https://www.youtube.com/playlist?reload=9&list=PLVdZT5GzeY47fCQVu26j8YwSHnUM2nAnC

כנס שימוש בכלים גישוריים בבתי המשפט ובבתי הדין

בתאריך ח' באייר תשע"ט, 13.5.19 בשעה 17:00 קיימה הקליניקה כנס ומשפט מבוים בשיתוף הקליניקה לגישור והקליניקה לרגולציה סביבתית. בכנס השתתפו כבוד השופטים סיגל זכאי-רסלר, סגנית נשיא בית משפט השלום תל אביב, גלעד הס, שופט פישורים בבית משפט השלום הרצליה, והדיין כבוד הרב סיני לוי, דיין בבית הדין האזורי חיפה.

העבירו הרצאות בתחום כלים פישוריים וגישוריים בבתי משפט ובתי דין - פרופ' מיכל אלברשטין אחראית אקדמית של מערך הקליניקות ומובילה מחקר בינלאומי בתחום והרב סיני לוי. ניהלו את המשפט השופטים והדיין, כאשר סטודנטים משלוש הקליניקות הכינו את התיק לדיון והציגו את הטענות הרלוונטיות במהלך הכנס עצמו.

בסיום במשפט המבוים הגיעו הצדדים לפסק דין בהסכמה.

הכנס העניק לנוכחים - מרצים, סטודנטים, רבנים, משפטנים וקהל רחב, כלים חשובים לניהול תיקים בפשרה.

לצפייה בסרטוני הכנס:

לחץ כאן

לצפייה בהזמנה לכנס לחץ כאן.

לצפיה בכתב התביעה לחץ כאן.

לצפיה בכתב ההגנה לחץ כאן.

תמונות מהכנס: 1, 2, 3, 4, 5

9  6 7 8

כנס צווים זמניים במסגרת הליך בוררות בבתי הדין

ביום שני, כ"ב באייר תשע"ח, 7.5.18, קיימה הקליניקה למשפט עברי כנס בנושא 'צווים זמניים במסגרת בוררות בבתי דין לממונות' .בכנס שמענו את הרצאותיהם המרתקות של: פרופ' אריה רייך, שדיבר על המצב המשפטי המורכב של צווים זמניים במסגרת בוררויות; הרב עדו רכניץ, דיין בבית הדין ארץ חמדה-גזית, שהציג את גישתם המתונה של בתי הדין במתן צווים זמניים, על פי כללי ההלכה; ד"ר אורי אהרנסון, שהעמיק ביסודות התורת משפטיים של הצווים הזמניים, השימוש האסטרטגי שנעשה בהם ומשמעות יישומם במסגרת בוררויות.

לצפייה בהזמנה לכנס לחץ כאן.

לצפייה בסרטוני הרצאות הכנס לחץ כאן.

לצפייה בתמונות מהכנס -

תמונה 1

תמונה 2

תמונה 3

תמונה 4

תמונה 5

כנס ומשפט מבוים 'הורות של אנשים המתמודדים עם מחלת נפש: מקומה של הקהילה'

בתאריך כ"ו באייר תשע"ז - 22.5.2017 ערכה הקליניקה יחד עם הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלויות כנס בנושא זכויות  הורים המתמודדים עם מחלות נפש ומיקומם בקהילה.

הכנס כלל משפט מבוים, הקרנה של הסרט "אמא לא משוגעת" ושיחה עם גיבורת הסרט אמירה רענן.

תודה רבה לאמירה, לשופטים: השופטת תמר סנונית פורר, עו"ס הילה שטרן, הרב רפי פויירשטיין והרב עזריאל אריאל. לסטודנטים שהשתתפו במשפט המבוים: רבקה נרקיס, משה פוקס, רועי בהרד, והדס פרסקי וכן למתמללת: עו"ד צביה אדמון

לצפיה בתמונות לחץ כאן

לצפיה בסרטון מתוך הכנס לחץ כאן

לצפיה בתוכנית הכנס לחץ כאן

לקריאה של כתב הבקשה לחץ כאן

לקריאה של כתב התשובה לחץ כאן

משפט מבוים- 'הזכות להשכח'

ביום שני ח' באייר תשע"ו, 16.5.16, התקיים במסגרת הקליניקה, משפט מבוים בנושא הזכות להשכח, בעקבות פסיקת בתי משפט באירופה המחייבת מנועי חיפוש כדוגמת גוגל, למחוק נתונים אישיים פוגעניים לבקשת גולשים.

המשפט התקיים בפני כבוד הדיינים: הרב אריה שטרן שליט"א רבה של ירושלים, הרב סיני לוי, דיין בבית הדין הרבני חיפה, הרב ד"ר איתמר והרפטיג, מהפקולטה למשפטים בבר אילן ודיין בבית הדין לממונות מעלה אדומים.

לקריאת פסק הדין לחץ כאן

לקריאת כתבי הטענות: התביעהההגנה

לתמונות לחץ כאן

כנס השקת 'ממון ודין'

ביום שני, ח' באייר תשע"ה, 27.4.15, קיימה הקליניקה כנס השקת 'ממון ודין': גיליונות תקצירי פסיקת בתי דין לממונות ביחד עם ציון סיום לימוד חושן משפט בתכנית 'צורבא מרבנן'.

הכנס אורגן בשיתוף פעולה של הקליניקה עם מכון 'צוברא מרבנן'. הכנס עסק בחלקו בנושאים הלכתיים הקשורים למקח טעות, ובנוסף לכך התקיים בסיומו פאנל מומחים בנושא חיזוק מעמדם של בתי הדין לממונות.

לצפייה בתמונות הכנס הקש כאן

לצפייה בסרטונים מהכנס לחץ כאן

משפט מבוים - אחריות קרנות פנסיה לכספם של משקיעים בהסדרי חוב

ביום שני, י"ב באייר תשע"ד, 12.5.14, קיימה הקליניקה לסיוע אזרחי על פי המשפט העברי משפט מבוים בהשתתפות הדיינים הרב שבתי רפפורט, ראש בית המדרש, המכון הגבוה לתורה באוניברסיטת בר אילן, הרב אורי סדן, מכון כת"ר ורב מושב נוב, והרב אריאל בראלי, ראש מכון משפט לעם משדרות. ראו:

תקציר המשפט

פסק דין 1

פסק דין 2

הזמנה

תמונה 1 , תמונה 2, תמונה 3 , תמונה 4 , תמונה 5 .

כנס משפט עברי בקהילה

הקליניקה למשפט עברי קיימה ביום רביעי, כ"ב באלול תשע"ג, 28.8.13, כנס בהשתתפות הרב יעקב אריאל, רב העיר רמת גן, הרב ד"ר רצון ערוסי, רב העיר קרית אונו, הרב יוסף כרמל, ראש בתי הדין ארץ חמדה- גזית, ודיינים, רבנים וחוקרים נוספים שעסק בחשיבות עידוד קהילות לפנות לבתי דין לממונות.

לתכנית הכנס .

לתמונות מהכנס.

קטעי אודיו מהכנס

משפט מבויים תשע"ג - דיני התכנון והבניה

במסגרת כנס משותף באוניברסיטת בר אילן של הקליניקה למשפט עברי – הפקולטה למשפטים ואיגוד המשפט העברי בנושא, נדון יחסם של בתי הדין הרבניים לחוק הישראלי ולדיני תכנון ובניה. המשפט המבויים התקיים בי"ב בטבת תשע"ג. השתתפו בו הרב שלמה שטסמן, הרב סיני לוי  והרב פרופ' רון קליינמן.

משפט מבויים תשע"ג 2013

משפט מבויים תשע"א - ועדות קבלה

הקליניקה למשפט עברי קיימה משפט מבויים בנושא ועדות קבלה ליישובים קהילתיים.

המשפט המבויים נערך בכ"ב באייר תשע"א (26.5.11), והשתתפו בו הרב יוסף כרמל, הרב דוד סתיו והרב ד"ר יצחק ברנד.

משפט מבויים תשע"א 2011

משפט מבויים תש"ע - זכויות יוצרים

בשנת תש"ע קיימה הקליניקה למשפט עברי משפט מבויים בנושא זכויות יוצרים בתוכנית לימודים – היבטים קניינים, חוזיים ומוסריים. במשפט המבוים נטלו חלק הרב פרופ' נחום רקובר, הרב יונתן בלס, והרב שלמה אישון, רב שכונת רעננה מזרח וראש מכון כת"ר.

ההזמנה למשפט המבוים