משרד החינוך ישתתף במימון הסעות לילדים להורים גרושים/פרודים המתגוררים ברשויות מקומיות שונות

16/02/2021

לפני כשנה וחצי הגישה הקליניקה עתירה מנהלית בבקשה לממן ולהסדיר את הסעתו של ילד עם מוגבלות אשר הוריו מתגוררים בשתי רשויות שונות לבית הספר ובחזרה משני בתיו. זאת בעקבות המציאות הרווחת שבה משרד החינוך השתתף בעלות ההסעה של רשות מקומית אחת בלבד, ובעקבות זאת, אי הסעה של ילדים על ידי הרשות שלא קיבלה את מימונו של משרד החינוך.

בעקבות הדיון בעתירה המנהלית החלה הרשות המקומית אשר לא קיבלה את מימונו של משרד החינוך להסיע את הילד (העותר) ופנתה למשרד החינוך לצורך השתתפות במימון ההסעה. בעקבות סירובו של משרד החינוך הגישה הרשות בג"צ כנגד משרד החינוך, במסגרתו ייצגנו את אותו הילד כמשיב.

בהמשך להגשת הבג"צ נגד משרד החינוך על ידי המועצה האזורית גן רווה הודיע משרד החינוך כי הוא ישנה את הוראות חוזר המנכ"ל כך שתתאפשר השתתפותו של המשרד במימון הסעת תלמידים אשר הוריהם מתגוררים ברשויות מקומיות שונות.

בהתאם להודעת משרד החינוך, עד לסיום עבודת המטה אשר תקבע את המתווה המדוייק של ההשתתפות, תדון ועדת ההסעות המרכזית של משרד החינוך בבקשות של רשויות מקומיות להשתתפות של משרד החינוך במימון הסעות של תלמידי החינוך המיוחד אשר הוריהם מתגוררים ברשויות מקומיות שונות להשתתפות במימון הסעה משתי כתובות שונות. הבקשות ידונו מתוך הכרה בכך שהוראת חוזר המנכ"ל נושא העתירה צפויה להשתנות.

לפסק הדין

תאריך עדכון אחרון : 18/02/2021