פרוייקט מעו"ף - משפט עברי בויקיפדיה

13/07/2020

המשפט במדינת ישראל אינו רק מערכת הסדרים בין בני-אדם או בין האזרח למדינה. יש בו הרבה מעבר לכך. המשפט הישראלי הוא חלון הראווה של עולם הערכים ושל התרבות היהודית-הישראלית המסורתית והמתחדשת. מבחינה זו, נודעת למשפט העברי חשיבות יתרה, בהיותו סוכן מובהק של ערכים ותרבות יהודיים במרחב המשפטי. וכאן מגיעה בעיית הסוכן. הוא עמוס וגדוש, אך גם ענֵף וסבוך. תפיסותיו ועולם המושגים שלו, שפתו וציוריו, מקורם בעולם נושן ורחוק, גם אם הוא מלא הוד והשראה.

מיזם זה נועד להנגיש את המשפט העברי לציבור המשפטנים ולקהל הרחב באמצעות המרשתת. מקורו של המיזם בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, ואנו שואפים לכך שברבות הימים והשנים יצטרפו אליו אנשי ונשות משפט והלכה, מן האקדמיה, מעולם המשפט ומבתי המדרש, מן הארץ ומחוצה לה.

המיזם בנוי במתכונת המוכרת של ויקיפדיה. על במת המיזם יעלו ויבואו ערכים מכל תחומי המשפט העברי, ובהם סקירה תמציתית על נושא הערך, בליווית הפניות לספרות עיקרית, על מנת לאפשר הרחבה והעמקה של הנושא הנידון.

בראש המיזם עומדים פרופ' יצחק ברנד (הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן), ד"ר יעקב חבה (סגן דיקן הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן) וד"ר שפרה מישלוב (מנהלת הקליניקה לסיוע אזרחי על פי המשפט העברי, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן).

המיזם נערך בשיתוף הקליניקה לסיוע אזרחי על פי המשפט העברי ובחסות תוכנית תייגר למשפט עברי.

לדף המיזם של הפרוייקט לחצו כאן

תאריך עדכון אחרון : 08/11/2020