הגבלת שכר הטרחה של עורכי הדין בייצוג ניצולי שואה

05/03/2014

ביום 18.2.14 התקבלו שני פסקי דין ראשונים מסוגם בתיקים בהם ייצגה הקליניקה לזכויות זקנים וניצולי שואה בבר אילן, על ידי עו"ד ענבר מנחם-הר אדיר,בבית משפט השלום בכפר סבא. השאלה שעמדה לפתחו של בית המשפט נגעה להגבלת שכר הטרחה של עורכי הדין בייצוג ניצולי שואה.

בית משפט השלום בכפר סבא קיבל את טענות הקליניקה וקבע כי הגבלת שכר טרחה של עורכי הדין בייצוג ניצולי שואה חלה בכל ההליכים מול הרשות לזכויות ניצולי שואה, לרבות הליכים בבתי משפט.

הנתבעות, נשים בשנות ה-80 לחייהן, שאינן יודעות קרוא וכתוב, נאלצו להתמודד עם הליכי הוצאה לפועל שהפעיל עורך דין שייצג אותן בהליכים מול הרשות לזכויות ניצולי השואה, ותבע מהן שכר טרחה בסך כ-55,000 ₪ בניגוד לצו המגביל את שכר טרחתו.

בהסכמי שכר טרחה שנחתמו עד שנת 2011 בין עורכי דין לניצולי שואה, עורכי דין רבים הגבילו את שכר הטרחה שלהם רק בהליכים ראשוניים מול הרשות, ובעררים וערעורים בבתי משפט גבו שכר טרחה גבוה של 30% ואף יותר.

בית משפט השלום בכפר סבא קבע כי עורך הדין התובע גבה שכר טרחה מופרז וכי שכר הטרחה המקסימלי שיכול התובע לקבל עומד על 8% מסך כל התגמולים לתקופה של 5 שנים, בסך הכל כ-10,000 ₪.

פסק הדין משפיע על מאות ניצולי שואה בישראל ומשליך על כל הסכמי שכר הטרחה שחתמו ניצולי שואה מול עורכי דין בהליכים להכרה כניצולי שואה.

 

פסק דין 1

פסק דין 2

תאריך עדכון אחרון : 05/03/2014