שילוב ילדים אלרגים בצהרונים
במהלך העשור האחרון משתפת הקליניקה פעולה עם משרד עוה"ד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות', באמצעות טיפול "פרו בונו" של עורכי הדין במשרד, בתיקים העוסקים בזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות, המועברים אל המשרד על ידי הקליניקה. במסגרת שיתוף פעולה זה, ביום 31.8.17 הגישו עורכי הדין הילה אוחיון גליקסמן ומיכאל גינסבורג עתירה לבג"צ נגד משרד הכלכלה והתעשייה, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, משרד החינוך, משרד האוצר, המרכז לשלטון מקומי ושורה של רשויות מקומיות וחברות עירוניות, בבקשה לבטל את המדיניות המפלה, לפיה הוריהם של ילדים בעלי אלרגיה מסכנת חיים נדרשים לממן מכיסם סייעת פרטית לילדיהם במסגרת הצהרונים, כתנאי להשתתפותם של הילדים במסגרת חינוכית זו. זאת, בניגוד גמור למדיניות בנוגע לילדים אלה במסגרות החינוך הפועלות בשעות הבוקר, ובניגוד לעקרונות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח – 1998 ולאמנה הבינלאומית בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות.
בהמשך לפעולות שננקטו על ידי משרד החינוך בעקבות העתירה, לפרסום חוזר מנכ"ל חדש, ולהתחייבות המשרד שלא לנהוג באפליה כלפי ילדים עם אלרגיות, ביום 13.2.18 התקיים דיון נוסף בעתירה וניתנה החלטה. בהחלטה, התייחס בית המשפט לחובת משרד החינוך להמשיך ולטפל בפניות פרטניות אם וככל שיתגלו בעיות ביישום חוזר המנכ"ל החדש ברשות מקומית זו או אחרת. בהחלטה גם נקבע כי הפרקטיקה שהיתה נהוגה עד כה, לפיה דרשו רשויות מקומיות מהורים לחתום על טפסי הסרת אחריות, הינה פסולה ואסורה.
עו"ד מיכאל גינסבורג, עו"ד הילה אוחיון גליקסמן, והמתמחה שלי ברד, אשר טיפלו בתיק מטעם המשרד, תיארו את הדרך שעברו: "בתחילתה של הדרך, בקיץ 2017, לא ידענו אם וכיצד נצליח להביא לביטול הנוהל שהפלה באופן פסול את ילדכם הסובלים מאלרגיה בהשתתפותם בצהרונים, תוך שילובם הבטוח במסגרות הצהרונים. כיום, כשמונה חודשים לאחר מכן, אנו סבורים שהפתרון שהושג בעקבות העתירה טוב ונכון, כאשר הצלחנו להביא לביטול הנוהל, לעדכון חוזר המנכ"ל החלתו, והתאמתו למסגרות הצהרונים, תוך הבטחת מתן מענה לבעיות פרטניות, אם וככל שיתעוררו".
לעיון בפסק הדין לחצו כאן
תאריך עדכון אחרון : 26/02/2018