רוני רוטלר
מנהלת הקליניקה

רוני רוטלר

מנהלת הקליניקה
טלפון
דוא"ל
roni.rothler@biu.ac.il
קורות חיים

בעלת נסיון כעורכת-דין בתחום המשפט הציבורי והמנהלי במשרד עו"ד קורן, שפיגלמן, ברק, זמיר ושות', ועוסקת בסיוע וייצוג משפטי בתחום זכויות אנשים עם מוגבלויות. 

יו"ר הועדה המייעצת לנציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, במשרד המשפטים.

בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ותואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב.

השלמה לתואר שני מחקרי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן, בהנחיית פרופ' גדעון ספיר (תיזה בנושא "הזכות להורות של אנשים עם מוגבלויות נפשיות ושכליות-התפתחותיות: תפיסה חלופית של 'הורות' כאמצעי לקידום זכויות").

תלמידת מחקר לתואר שלישי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן, בתחום יישוב הסכסוכים, זכויות אנשים עם מוגבלויות, והליכי "קטין נזקק" בבתי המשפט לנוער (בהנחיית פרופ' מיכל אלברשטין ופרופ' גדעון ספיר).

פרסומים בכתבי עת:

"'עצמאותלות'" ביחסי טיפול בין הורים וילדיהם בראי זכויותיהם של הורים עם מוגבלויות" מחקרי משפט לב(3) 1179, 2020.

"אמהות ישראלית וטכנולוגיות פריון בראי זכויותיהן של נשים עם מוגבלות" בטחון סוציאלי 103, פברואר 2018.

Disability Rights, Reproductive Technology, and Parenthood – Unrealized Opportunities, 25(5) Reproductive Health Matters (2017).

Mapping the Terrain of Disability Legislation: The Case of Israel, (co. authors: Arie Rimmerman, Michal Soffer, Tsilly Dagan, Lior Mishali, & Dana David) 29(10) Disability and Society (2014).

"על תבונה ורגישות: קשיים ויתרונות ביישום תכנים טיפוליים בקליניקה" המשפט יז (1), דצמבר 2012, 209.

"על הספקטרום ומעבר לו: ייצוג אנשים אוטיסטים – שונות, יכולות, זכויות ומה שביניהן" (מאמר משותף עם רונן גיל), מעשי משפט – כתב עת למשפט ולתיקון חברתי, כרך ג', התשע"א – 2010, אוניברסיטת תל אביב, 83.

 

פרקים בספרים:

Clinical Legal Education and Therapeutic Jurisprudence in the Disability Rights Clinic. in Clinical Legal Education: Philosophical and Theoretical Perspectives (Routledge: edited by Hugh McFaul & Omar Madhloom) 2022.

"הזכות להורות וזכויות הילד"  לפרוץ את חומת הזכוכית – זוגיות ונישואין לאנשים עם מוגבלות 96 (רפי פויירשטיין, עורך, הוצאת ידיעות אחרונות, 2018).

 

פרסומים נוספים:

הזכות להורות של אנשים עם מוגבלות בישראל: תמונת מצב והמלצות לכיווני פעולה (בשיתוף עם יונית אפרתי, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, וכן עם משרד הרווחה והבטחון החברתי), 2021.

"מדרגות הזכוכית: דו"ח לקידום מעמדן של נשים עם מוגבלויות" (דו"ח משותף של ארגון "בזכות", תנועת לינק20, קרן משפחת רודרמן, וקרן ג'נסיס. עריכה משותפת: תמי גרוס, אודלי-ה פיטוסי, 2020).

מחקר בנוגע לשינוי מדיניות חברתי-כלכלי בתחום זכויותיהם של הורים עם מוגבלויות, בשיתוף עם פרופ' גדעון ספיר (הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר אילן). המחקר התבצע במימון המוסד לאומי (2019).

דו"ח צללים: יישום אמנת האו"ם בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות בישראל (הפורום האזרחי ליישום האמנה הבינלאומית בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות, 2018) (בשיתוף עם רון דרך ויותם טולוב).

"מנהיגות של אנשים עם מוגבלויות בישראל: הצדקות, חסמים, תוכניות, דרכים לקידום, ומבט אל העתיד" (דו"ח של תנועת לינק20 וקרן משפחת רודרמן, עורכת משותפת: איריס פינקלשטיין, 2018).

מחקר בנוגע לשינוי מדיניות בתחום "מיסוי, רווחה, ותעסוקה של אנשים עם מוגבלות", בשיתוף עם פרופ' צילי דגן וד"ר ליאור מישאלי מאוניברסיטת בר אילן (הפקולטה למשפטים) פרופ' אריה רימרמן מאוניברסיטת חיפה (בית הספר לעבודה סוציאלית), וד"ר מיכל סופר מאוניברסיטת בן גוריון (בית הספר לעבודה סוציאלית). המחקר התבצע במימון המוסד לביטוח לאומי (2010-2011).

"מהפכת החינוך הקליני: הקשר בין העולם האקדמי לעריכת דין" (בשיתוף עם פרופ' אריה רייך), כתב העת של לשכת עורכי הדין, ינואר 2009.

International Association of Law Schools (IALS) General Assembly meeting and Educational Program: The Role of Law Schools and Law School Leadership in a Changing World, Canberra, Australia, May 2009 (Co-author: Prof. Arie Reich).

"חינוך משפטי-קליני בישראל", עלון קרן החינוך "איסף", פברואר 2007.

"הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלות – כישורי עבודה סוציאלית במתן סיוע משפטי", "חומש" – כתב העת של ארגון העובדים הסוציאלים בישראל, מאי 2005.

 

תאריך עדכון אחרון : 13/09/2022