הקלות הבלתי נסבלת של הקנסות-כתבתה של עו"ד יעל אדורם

lvgv_shl_hqlynyqh.jpg
תאריך
תקציר
"גבייה לפי פקודת המסים זה פשוט משפט בכיכרות, אותו עורכות בעיקר עיריות שונות", אומרת מנהלת הקליניקה לסיוע משפטי אזרחי באוניברסיטת בר אילן, עו"ד יעל אדורם.

"מי שרוצה להתגונן נגד גבייה באמצעות הפקודה - אינו יכול. לפי הפקודה, קורה דבר בלתי יאומן: גוף אחד - העירייה, הוא גם מחוקק, גם שופט וגם מבצע, ואין מול מי לטעון".בקליניקה, הסטודנטים מסייעים לחייבים "אנחנו מבקשים עבורם עיכוב הליכים מיידי ושוטחים את הטענות של החייב. לפעמים זה עוזר לפעמים לא. אנחנו לא תמיד מייעצים לעמוד על הזכויות כי המחיר גבוה, אתה צריך להגיש תביעה, זה לא שתובעים אותך ואתה מתגונן".

תאריך עדכון אחרון : 08/02/2011