שוטף בקליניקה

הרצאה במדרשת דניאלי

• ביום ראשון, ג' באדר תשע"ח, התארחה מנהלת הקליניקה, ד"ר שפרה מישלוב, במדרשת דניאלי בכפר תפוח, והעבירה לבנות הרצאה במסגרת סדרת 'אנשי אמונה בעולם המעשה'. ההרצאה עסקה ביישום המשפט העברי במערכות המשפט בימינו ועל האתגרים והדילמות שמלווים את העוסקים בתחום זה.

הרצאה במסגרת כנס הקלינאים

• במסגרת הכנס השנתי של קלינאים בפקולטות למשפטים בארץ, שהתקיים במלון רמדה בנתניה בתאריכים כא-כב שבט תשע"ח, העבירה ד"ר מישלוב, מנהלת הקליניקה, הרצאה בעניין דילמות ואתגרים בכתיבת ופרסום מאמרים במסגרת העבודה הקלינית, במסגרת פאנל שהונחה על ידי עו"ס ענבר כהן, ובהשתתפות עו"ד הרן רייכמן, מנהל מערך הקליניקות המשפטיות באוניברסיטת חיפה, ועו"ד שירן רייכנברג מנהלת הקליניקה לזכויות ילדים באוניברסיטה העברית. לתמונה מהפאנל הקש כאן.

שבת המשפט העברי

• בשבת פרשת יתרו תשע"ח התארחה מנהלת הקליניקה למשפט עברי, עו"ד ד"ר שפרה מישלוב, במושבה מזכרת בתיה, העבירה שיעורים במשפט עברי, והשתתפה בפאנל השפעת המשפט העברי על המשפט הישראלי, יחד עם כבוד השופט יניב הלר ופרופ' יובל סיני. לתכנית השבת לחצו כאן

כבוד השופט ד"ר מנחם קליין התארח בקליניקה

• ביום שני, כ"א בטבת תשע"ח, 8.1.18, ביקר בקליניקה למשפט עברי כבוד שופט בית משפט השלום בתל אביב, ד"ר מנחם (מריו) קליין, אשר העביר הרצאה מקיפה, בה פרש בפני הסטודנטים את מורכבות עבודתו כשופט אשר מרבה לשקול את עמדת המשפט העברי במסגרת פסיקותיו. ההרצאה הייתה עבור הסטודנטים הזדמנות נדירה להצצה אוטנטית אל מעבר לפרגוד המפריד דרך כלל בין העשייה הקדחתנית היומיומית בלשכת השופט לתודעת הציבור הרחב, וחשפה דרך פסיקה ייחודית ומקורית המהווה מודל ומופת לרבים

יום סימולציות לסטודנטים במרכז לסימולציות בבית הספר לחינוך

• ביום חמישי, כ"ד בטבת תשע"ח, חוו הסטודנטים בקליניקה יום מיוחד של התנסות בסימולציות המדגימות יחסי עורך דין-לקוח בבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן. במהלך היום נערכו סימולציות בהשתתפות שחקנים מקצועיים אשר הפגישו את הסטודנטים עם התמודדויות שונות העולות במהלך טיפול בלקוחות, בפן המקצועי ובפן האנושי. יום זה מצטרף למהלך הכולל שעוברים הסטודנטים בקליניקה בדרך להכשרתם להיות עורכי דין מקצועיים וערכיים.

סיור בבית הדין לממונות ארץ חמדה גזית

• ביום שני, ב בכסלו תשע"ח, 20.11.17, סיירו הסטודנטים של הקליניקה בבית הדין ארץ חמדה גזית בירושלים. הסטודנטים התקבלו באולם הדיונים של הרשת, ושמעו הרצאות מפי הרבנים דניאל מן ועידו רכניץ. הם חוו סימולציה מרתקת שדימתה דיון אמיתי בבית הדין, כאשר הסטודנטים נכנסים לתפקיד התובע, הנתבע, עורכי הדין והדיינים. לצפיה בתמונות הסיור לחצו כאן.

הרצאתה של ד"ר שפרה מישלוב באוניברסיטה העברית

• ביום ראשון, כ"ג בחשוון תשע"ח, 12.11.17, התארחה ד"ר מישלוב בבית מדרש 'חברותא' באוניברסיטה העברית והעבירה הרצאה בנוגע לבתי דין לממונות הפוסקים על פי ההלכה. בהרצאתה התייחסה לאפיונים השונים של בתי הדין, מדיניותם ההלכתית, והדילמות השונות שעולות בטיפול בתיקי פונים לקליניקה המעוניינים להתדיין בפני בתי דין הפוסקים על פי ההלכה.

יום הערכות לסטודנטים לקראת שנת הלימודים

• ביום רביעי, כ"ח בתשרי תשע"ח, 18.10.17, קיימה הקליניקה יום הערכות לסטודנטים החדשים. ביום זה נחשפו הסטודנטים לפעילות בקליניקה והצפוי מהם במהלך השנה, ובין השאר שמעו את הרצאתו המקיפה של ד"ר חנן מנדל אודות היבטים שונים של חוק הבוררות אשר יש להם רלוונטיות לעבודת הסטודנטים בקליניקה בייצוג פונים בפני בתי דין לממונות הפוסקים על פי ההלכה.

הרצאות במסגרת הקונגרס הבינלאומי למדעי היהדות

• ד"ר שפרה מישלוב, מנהלת הקליניקה למשפט עברי, וד"ר יעקב חבה, מנחה אקדמי של הקליניקה, הרצו במסגרת הקונגרס הבינלאומי ה – 17 למדעי היהדות באוניברסיטה העברית בירושלים בתאריך י"ד באב תשע"ז, 6.8.17. הרצאתו של ד"ר חבה עסקה בנושא 'דבר ולא חצי דבר בעדות', ואילו הרצאתה של ד"ר מישלוב עסקה בהסכמי בוררות בבתי דין לממונות הפוסקים על פי ההלכה.

כנס שדרות בנושא שליחותם של אנשי משפט דתיים
  • בתאריך  11.8.16, השתתפה מנהלת הקליניקה למשפט עברי, ד"ר שפרה מישלוב, בפאנל במסגרת כנס שדרות   למשפט עברי. נושא הפאנל: שליחותם של אנשי משפט דתיים. ד"ר מישלוב דברה על תרומתם של שופטים להעצמת מקומו של המשפט העברי בפסקי הדין, ועל התהליך החברתי שמתפתח בקרב החברה הישראלית בהקשר לכך

לנייר עמדה של הרב אריאל בראלי בעניין כהונת שופטים דתיים לחץ כאן

לתמונה מהכנס לחץ כאן

סיור בין היכלי המשפט
  • ביום שני, 24.11.14, קיימה הקליניקה לסיוע אזרחי על פי המשפט העברי סיור בבית המשפט העליון ובבית הדין ארץ חמדה גזית בירושלים. בבית המשפט העליון נפגשו הסטודנטים עם כבוד השופט נעם סולברג אשר הציג בפניהם את מדיניותו בעניין שילוב המשפט העברי בפסקי דין של בית המשפט. בבית הדין נערכה לסטודנטים סימולציה של דיון, בניהולם של הדיין, הרב דניאל מן, ומנהל בית הדין, יהודה פלדמן. הסטודנטים נטלו חלק פעיל בסימולציה וייצגו את הצדדים. כמו כן נפגשו הסטודנטים עם הרב יוסף כרמל, ראש מערך בתי הדין של ארץ חמדה גזית, שמעו ממנו על מדיניות הרשת ומטרתה, וזכו ממנו לשבחים ועידוד על פועלם בייעוץ וייצוג בעלי דין בבתי הדין של הרשת. לתמונות מהסיור לחץ כאן.

הרצאתו של ד"ר קובי שפירא מהמחלקה למשפט עברי במשרד המשפטים

• ביום שני, א' באדר ב' תשע"ד, 3.3.14, התקיימה במסגרת הקליניקה לסיוע אזרחי על פי המשפט העברי, הרצאתו המרתקת של ד"ר קובי שפירא מהמחלקה למשפט עברי במשרד המשפטים. ההרצאה עסקה בנושא - ה'מחוקק, השופט, הפרקליט והמשפט העברי - הילכו יחדיו?'. לתמונה מההרצאה.