עו"ד רוני רוטלר

עו"ד רוני רוטלר
דואר אלקטרוני :
קורות חיים:

בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מהאוניברסיטה העברית, ותואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב. בעלת נסיון כעורכת-דין בתחום המשפט הציבורי והמנהלי במשרד עו"ד קורן, שפיגלמן, ברק, זמיר ושות', ועוסקת בסיוע משפטי ובמחקר בתחום זכויות אנשים עם מוגבלויות, חינוך קליני, ומשפט טיפולי. בדצמבר 2016 התמנתה כחברה בועדה המייעצת לנציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, במשרד המשפטים.

פרסומים:

• "על תבונה ורגישות: קשיים ויתרונות ביישום תכנים טיפוליים בקליניקה" המשפט יז(1), כתב העת של המכללה למנהל, דצמבר 2012, 209.

• "על הספקטרום ומעבר לו: ייצוג אנשים אוטיסטים – שונות, יכולות, זכויותיו, ומה שביניהן" (מאמר משותף עם רונן גיל), מעשי משפט, כרך ג', התשע"א – 2010, אוניברסיטת תל אביב, 83.

• מחקר בנוגע לשינוי מדיניות בתחום "מיסוי, רווחה, ותעסוקה של אנשים עם מוגבלות", בשיתוף עם ד"ר צילי דגן מאוניברסיטת בר אילן (הפקולטה למשפטים) פרופ' אריה רימרמן מאוניברסיטת חיפה (בית הספר לעבודה סוציאלית), וד"ר מיכל סופר מאוניברסיטת בן גוריון (בית הספר לעבודה סוציאלית). המחקר התבצע במימון המוסד לביטוח לאומי (2010-2011).

• "מהפכת החינוך הקליני: הקשר בין העולם האקדמי לעריכת דין" (בשיתוף עם פרופ' אריה רייך), כתב העת של לשכת עורכי הדין, ינואר 2009.

• International Association of Law Schools (IALS) General Assembly meeting and Educational Program: The Role of Law Schools and Law School Leadership in a Changing World, Canberra, Australia, May 2009 (Co-author: Prof. Arie Reich).

• "חינוך משפטי-קליני בישראל", עלון קרן החינוך "איסף", פברואר 2007.

• "הקליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלות – כישורי עבודה סוציאלית במתן סיוע משפטי", "חומש" – כתב העת של ארגון העובדים הסוציאלים בישראל, מאי 2005.