ד"ר שירי רגב-מסלם

פקס :
דואר אלקטרוני :
קורות חיים:

ד"ר שירי רגב-מסלם היא חברת הסגל האקדמי ומנהלת מערך הקליניקות המשפטיות בבר-אילן. ד"ר רגב-מסלם היא חוקרת ומלמדת בנושאים משפט ושינוי חברתי, משפט וחברה, דיני רווחה, מגדר, זכויות חברתיות ומחקר אמפירי של המשפטי.

ד"ר רגב-מסלם סיימה תואר משולב במדעי המדינה (בהצטיינות יתרה) ובמשפטים מאוניברסיטת תל אביב בשנת 2000. בשנת 2011 סיימה את לימודי הדוקטורט בפקולטה למשפטים באוניברסיטת סטנפורד בארצות הברית, גם שם נמנתה עם מצטייני הפקולטה. עם חזרתה לארץ היא קיבלה מילגת פוסט-דוקטורט במרכז מינרבה לזכויות אדם, בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, שימשה כמנחה האקדמית של הקליניקה ליזמות עסקית ולצדק כלכלי באוניברסיטת תל אביב ושימשה כעורכת הראשית של "מעשי משפט", כתב העת הראשון בישראל שעסק בהיבטיה השונים של העשייה משפטית למען שינוי ותיקון חברתיים. בנוסף, ביחד עם פרופסור נטע זיו, ד"ר רגב-מסלם הקימה תוכנית מחקר ייחודית, ראשונה מסוגה בארץ לעורכי דין חברתיים. תוכנית עמיתי המחקר מיועדת לתת כלים אקדמים מחקריים לעורכי דין חברתיים בכדי שיוכלו לתרגם את הידע המעשי שלהם למאמרים אקדמאיים ויוכלו להשתמש בשפה ובבמה האקדמית לקידום שינויים בחברה הישראלית.

ד"ר רגב- מסלם התמחתה בין השנים 2001 עד 2002 בפרקליטות המדינה שם סייעה לראש מחלקת הבג"צים. בתפקידה היא ניסחה תשובות מדינה לחלק מהעתירות החוקתיות ומנהליות המורכבות והמשפיעות ביותר וכללה כתיבת חוות דעת משפטיות ועזרה לראש המחלקה  במפגשים של מקבלי החלטות- ראש הממשלה, שרים, והיועץ משפטי לממשלה.

ד"ר רגב-מסלם היא חברת הנהלה ומן העובדות המייסדות של ארגון איתך-מעכי: משפטניות למען צדק חברתי, והייתה היועצת המשפטית של הארגון בין השנים 2002-2005.עמותת 'איתך' הוקמה בשנת 2001 ומטרתה לפעול למען אוכלוסיית הנשים מהשכבות המוחלשות כלכלית וחברתית ופועלת בנושאי תעסוקה, ביטוח לאומי, דיור ציבורי, הוצאה לפועל ומאבק באלימות נגד נשים, בהם מצבן של הנשים קשה במיוחד וזכויותיהן אינן ממומשות.

בנוסף, החל משנת 2012 ד"ר רגב-מסלם היא חברת הנהלה ומהמייסדות של עמותת רשת בטחון חברתי שהוקמה בשיתוף פעולה אינטרדיסיפלינרי בין אנשי בריאות הנפש, משפטנים, אנשי עסקים ועוד בכדי לתת מענה כוללני לאזרחים ישראלים רבים שנקלעו לסבך מעמיק של בעיות משפטיות, כלכליות, תעסוקתיות, בירוקרטיות ונפשיות, הקשורות אחת לשנייה ומזינות זו את זו.